Dusená mrkva s cesnakovým jogurtom
Autor receptu: cesminaz
Máme velmi radi dusenú zeleninu s jogurtom,tentokrát pre zmenu "Mrkvu" :-) Je to nielen zdravé,ale aj veľmi chutné,či už ako studená príloha,šalátik alebo ľahká večera pri chudnutí...
30 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistenú mrkvu nastrúhame na väčších slzách strúhadla.Ked to máme,dáme do panvici asi štvrťku masla a knemu aj našu mrkvu.Posolíme,podlejeme vodu a dusíme asi 15-20min do mäkka.
- Môžme podávať ako prílohu k hlavným jedlám,ale je to vyníkajúce čiuž ako predjedlo,alebo len ako lahká večera s kúskom čierneho chleba..
Polejeme jogurtom,ale môžte jesť aj bez.My lúbime s veľa jogurtom,ale kôli krajšej fotke som tam dala menej :-)
Dobrú chuť :-)