Dusená mrkva s cesnakovým jogurtom

Autor receptu: cesminaz

Máme velmi radi dusenú zeleninu s jogurtom,tentokrát pre zmenu "Mrkvu" :-) Je to nielen zdravé,ale aj veľmi chutné,či už ako studená príloha,šalátik alebo ľahká večera pri chudnutí...

30 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistenú mrkvu nastrúhame na väčších slzách strúhadla.Ked to máme,dáme do panvici asi štvrťku masla a knemu aj našu mrkvu.Posolíme,podlejeme vodu a dusíme asi 15-20min do mäkka.
  2. Môžme podávať ako prílohu k hlavným jedlám,ale je to vyníkajúce čiuž ako predjedlo,alebo len ako lahká večera s kúskom čierneho chleba.. Polejeme jogurtom,ale môžte jesť aj bez.My lúbime s veľa jogurtom,ale kôli krajšej fotke som tam dala menej :-) Dobrú chuť :-)