Dusená kapusta (fotorecept)
	        Autor receptu: jerica 	         
	        
	        K dobrej pečenej kačke , je dobrá aj dusená kapustička , ale k fotoreceptu pečenej kačice , som nedala prípravu kapusty , dokladám zvlášť, ako som ju robila , nič nové pod slnkom, takto robievala moja babka , moja mama , čo iné , aj ja,  možno robievate tak ako ja , možno ináč , alebo , k pečenej kačke máte radšej lokše .  | 		  
				  	  
				  	10 porcií  | 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	45-50 minút tepelná úprava  | 
 
 Postup- kapustu nastrúham na slížiky , posolím, 
 - nasypem kmín, zvyknem dať drvený, množstvo  podľa toho ako kto má ako rád , ja tak primerane , ani veľa ale ani málo,
 - dobre zľahka premiešam , odložím na bok , pripravím cibuľku
 - cibuľu nakrájanú na kolieska , na masti prehrejem!!  neprepečiem,  
 - do prehriatej cibule , postupne zľahka vmiešam  , pridávam  kapustu , 
 - v hrnci sa pomaly dusí kapusta , postrúham dve očistené jabĺčka,
 - po pár minútach dusenej kapusty pridám (vmiešam) postrúhané jablká , 
 - spravím karamel , jedna pol.lyžica cukru , dala som hnedý cukor 
 - na roztopený cukor nalejem trochu vody , nechám zovrieť , tak dám na dusenú kapustu , 
 -   krátko nechám dusiť, mám radšej , keď kapusta nie je veľmi rozvarená , ale to záleží na každom , ako kto má rád,  
 - na podusenú kapustu posypem na sucho , jednu polievkovu lyžicu  , zemiakovy škrob , dobre premiešam , 
 - po premiešaní , pridám jednu pol.lyžicu octu , tak zastavím ďaľšie mäknutie kapusty pri dodusení, (( ocot si dá každý , ako mu vyhovuje podľa vlastnej chuti ))
 - prilejem horúcu vodu , málo nad okraj podusenej kapusty , nechám mierne povariť
 - hotovú už len ochutnám , nebolo treba ničím dochucovať , bola výborná ,
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |