Dusená červená kapusta s jablkami a škoricou a červeným vínom
Autor receptu: seaton
Pracujem v Holandsku a veľmi mi chutí červená kapusta, ktorú tu pripravujú ako prílohu k
mäsu. Nemám fotoaparát tak nie je ani fotorecept ale ani niet čo fotiť. Veľmi jednoduchý
recept. A je aj zdravý, žiadny olej, cukor, či ocot.
4 porcie |
10 minút minút príprava |
30 minút minút tepelná úprava |
Postup
- Umytú kapustu nakrájame alebo nastrúhame. Umyté jablká nakrájame na menšie kúsky a pridáme do hrnca ku kapuste. Pridáme obidve škorice a podlejeme vodou. Keď voda začne vrieť podlejeme vínom a dusíme do mäkka. Aby sa vyparila šťava. Kto chce môže si pridať soľ. Mäso môže byť hociaké. Pečené ,varené, bravčové, kuracie, pre vegatarianov napr. tofu a pod. Príloha zemiaky, knedľa, zemiakové placky podľa chute. My robíme zemiaky. Doma som robila zemiakové lokše a pečená kačka. Všetkým chutilo.