Dusená červená kapusta s jablkami a škoricou a červeným vínom

Autor receptu: seaton

Pracujem v Holandsku a veľmi mi chutí červená kapusta, ktorú tu pripravujú ako prílohu k mäsu. Nemám fotoaparát tak nie je ani fotorecept ale ani niet čo fotiť. Veľmi jednoduchý recept. A je aj zdravý, žiadny olej, cukor, či ocot.

4
porcie
10 minút minút
príprava
30 minút minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Umytú kapustu nakrájame alebo nastrúhame. Umyté jablká nakrájame na menšie kúsky a pridáme do hrnca ku kapuste. Pridáme obidve škorice a podlejeme vodou. Keď voda začne vrieť podlejeme vínom a dusíme do mäkka. Aby sa vyparila šťava. Kto chce môže si pridať soľ. Mäso môže byť hociaké. Pečené ,varené, bravčové, kuracie, pre vegatarianov napr. tofu a pod. Príloha zemiaky, knedľa, zemiakové placky podľa chute. My robíme zemiaky. Doma som robila zemiakové lokše a pečená kačka. Všetkým chutilo.