Dukátové buchtičky podľa babičkiného receptára

Autor receptu: ancicka

50 minút
príprava
15 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z trochu mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások, ktorý necháme nakysnuť. Nakysnutý kvások vlejeme do preosiatej múky, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto a necháme na teplom mieste nakysnuť.
  2. Potom z cesta berieme malou lyžičkou namočenou v roztopenom tuku kúsky vo veľkosti orieška a kladieme na vymastený plech. Boky ešte potrieme tukom, aby sa nepozlepovali a necháme na plechu trocha podkysnúť. Upečieme.
  3. Alebo môžme cesto roztlačiť na vymastený plech a ostrožkou ho pravidelne pokrájať. /To bolo aj v mojom prípade/.
  4. Vanilkový krém: mlieko, žĺtky ,múku, cukor dobré premiešame a za stáleho miešania uvaríme krém. Môžme ochutiť rumom.