Domáci zemiakový chlieb (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Tento chlebík piekla moja mama a aj stará mama,teraz pečiem ja.

45 minút
príprava
60 minút
na 200°C-30min a 30 mi °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny...
  2. do vajnlika vysypeme múku,urobíme jamku ostruháme zeniaky ,rozmrvíme droždie a s trochou vody zarobímr kvasok.Ked vykysne pridáme ostatok.
  3. Zapravíme na chleba,najlepšierukou ,aspoň 20-30 min.Necháme vykysnúť.
  4. Ked je cesto vykysnúte,vyvaľame,
  5. a dame do košíka troška podkýsnúť.Medzi tým si vyhrejeme rúru na 200°C.Cesto dáme na pomastený plech a potrieme vodou.Ked je vyhriata ,30 min.pečieme pri tejto peplote a potom znížime na 120 °C a pečieme ešte pol hodiny.Na dno rúry dáme šalku s vodou.
  6. Ked je chlebík upečený ,ešte horúci potrieme studenou vodou.Necháme vychladnúť na mrieške.Dobrú chuť!