Domáci zemiakový chlieb (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Tento chlebík piekla moja mama a aj stará mama,teraz pečiem ja.
45 minút príprava |
60 minút na 200°C-30min a 30 mi °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny...
- do vajnlika vysypeme múku,urobíme jamku ostruháme zeniaky ,rozmrvíme droždie a s trochou vody zarobímr kvasok.Ked vykysne pridáme ostatok.
- Zapravíme na chleba,najlepšierukou ,aspoň 20-30 min.Necháme vykysnúť.
- Ked je cesto vykysnúte,vyvaľame,
- a dame do košíka troška podkýsnúť.Medzi tým si vyhrejeme rúru na 200°C.Cesto dáme na pomastený plech a potrieme vodou.Ked je vyhriata ,30 min.pečieme pri tejto peplote a potom znížime na 120 °C a pečieme ešte pol hodiny.Na dno rúry dáme šalku s vodou.
- Ked je chlebík upečený ,ešte horúci potrieme studenou vodou.Necháme vychladnúť na mrieške.Dobrú chuť!