Domáci syr bez syridla (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Chutný syr bez syridla.

1200g
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Mlieko dáme do hrnca a roztrúsime doň tvaroh. Pristavíme na sporák.
  2. Pri stálom miešaní privedieme do varu, znížime oheň a varíme 5 minút. Odstavíme a necháme 20 odstáť.
  3. Zatiaľ si margarín roztopíme.
  4. Tvaroh s mliekom scedíme.
  5. Tvarohovú hmotu vratime do hrnca a zamiešáme doň roztopený margarín.
  6. Pridáme vajíčka, sóda bikarbónu a soľ, rozmiešáme.
  7. Pristavíme na sporák a pri stálom miešaní varíme 6 minút.
  8. Vylejeme do formy srnčí chrbát vyložení foliou. Dáme do chladničky 1 noc.
  9. Vyklopíme a odstránime foliu.
  10. Nakrájame.