Domáci kečup po zdravšom
Autor receptu: luckaprima
Keď chceme jesť zdravšie, priemyselne spracovaným potravinám je lepšie
sa vyhnúť a u paradajok to platí dvojnásobne. Takže klasické kečupové
suroviny ako repný cukor, biely ocot som nahradila prírodnejšími a
prospešnejšími. A tiež mám rada keď je kečup čo najviac paradajkový, preto v
ňom nie je 500 g jabĺk, ani papriky, ani cibule, repy.... výsledok je výrazný, pre
nás vynikajúci.
10 porcií |
10 minút príprava |
100 minút na 100 °C |
Postup
- Zeleninu nakrájame a spolu s ostatnými surovinami dáme variť čo širšieho hrnca, občas premiešame a varíme cca 2 hodiny kým sa masa zredukuje na polovicu. Potom vyberieme klinčeky, rozmixujeme, prepasírujeme a plníme do pohárov. Sterilizujem po bod varu a nechám vychladnúť v hrnci.