Domáci kečup po zdravšom

Autor receptu: luckaprima

Keď chceme jesť zdravšie, priemyselne spracovaným potravinám je lepšie sa vyhnúť a u paradajok to platí dvojnásobne. Takže klasické kečupové suroviny ako repný cukor, biely ocot som nahradila prírodnejšími a prospešnejšími. A tiež mám rada keď je kečup čo najviac paradajkový, preto v ňom nie je 500 g jabĺk, ani papriky, ani cibule, repy.... výsledok je výrazný, pre nás vynikajúci.

10
porcií
10 minút
príprava
100 minút
na 100 °C

Postup

  1. Zeleninu nakrájame a spolu s ostatnými surovinami dáme variť čo širšieho hrnca, občas premiešame a varíme cca 2 hodiny kým sa masa zredukuje na polovicu. Potom vyberieme klinčeky, rozmixujeme, prepasírujeme a plníme do pohárov. Sterilizujem po bod varu a nechám vychladnúť v hrnci.