Domáci jogurt z teplovzdušnej rúry

Autor receptu: diabambulka

Už je tu veľa receptov na domáce jogurty, ale myslím, že pripravovaný v teplovzdušnej rúre ešte nie :-) tak sa chcem s Vami podeliť o jednoduchú prípravu, ľahšie to už ani nejde...

5
porcií

Suroviny

Postup

  1. Mlieko dáme zvariť, tak aby nevrelo, len aby sa nám urobila na povrchu pena - na teplotu približne 80°C. Miešame, ale nie drevenou vareškou ! Dáme chladiť, a občas premiešame, aby sa nám na povrchu nevytvorila kožka. Troška teplého, ale nie horúceho mlieka odoberieme do misky a tam zmiešame s bielym jogurtom ( použijeme biely jogurt aký má kto rád ). Dobre premiešame a vylejeme k zvyšku mlieka. Opäť premiešame a plníme do fliaš. Poháre dobre uzavrieme a vložíme do rúry , ktorú sme si vyhriali na 50 °C. Po vložení pohárov rúru ihneď vypneme. Zhruba po hodine rúru opäť zapneme na 50°C vyhrejeme a opäť vypneme. (Poháre nevyberáme ). Jogurty necháme v rúre z večera do rána a ráno máme krásny hustý jogurt hotový:-)
  2. Tip : Jogurty si môžeme pripraviť hneď aj ovocné a to tak že na dno pohárov si dáme obľúbený džem a zalejeme zmesou na jogurt a tak dáme rúry. Kto má rád kávové jogurty, tak si pridajte do mlieka nesca-kávu, prípadne vanilkový cukor už podľa chuti.