Domáci jogurt denne na stole
Autor receptu: kikili
Vzniklo to z núdze a osvedčilo sa to -miesto jogurtu a miesto kyslej smotany
Postup
- Hrnček mlieka necháme zhustnúť
a) samotné mlieko..
b)do mlieka dáme aj 1-2 lž. jogurtu,
a+b) kto chce môže sladiť. Bude to sladké. -obsahuje viac kalórii.
keď sa ponáhľate a je doma chladnejšie, môžete prikvapkať citrónovú šťavu
- záleží od teploty, za 1-2dni to zhustne, môžeme zjesť 3/4 a doliať mliekom.
Na druhý deň máme novú "dávku".
- Poznámka: Z mlieka a zo smotany sa usadzujú škodlivé látky v črevách (zahliennujú), ale Ca potrebujeme, -to neplatí na kyslé mliečne výrobky, ako acidko, kefír, tvaroh, cottage, -
náš tip: hrnček
mlieka zhustne samotné alebo s jogurtom "skrížené" za 1-2 dni..
necháme v tom aspoň 1/5 -inu a dolejeme mlieko.
Môžeme to opakovať stále dokola..
Na druhý deň to zhustne znova.
Je to výborné ,pre fungovanie čriev ( aj šťava z dom.tvarohu (kyška?).
Preventívne alebo po antibiotikách , napravuje črevnú flóru.
po 40ke, keď sa spomaluje trávenie.. - Mlieko z krabice napr.Coop 1,5%- je už pasterizované, stačí naliať do pohára.
Mlieko z automatu treba tepelne upraviť..zohriať na 80 st.