Domáci jogurt denne na stole

Autor receptu: kikili

Vzniklo to z núdze a osvedčilo sa to -miesto jogurtu a miesto kyslej smotany

2 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Hrnček mlieka necháme zhustnúť
    a) samotné mlieko..
    b)do mlieka dáme aj 1-2 lž. jogurtu,
    a+b) kto chce môže sladiť. Bude to sladké. -obsahuje viac kalórii. keď sa ponáhľate a je doma chladnejšie, môžete prikvapkať citrónovú šťavu
  2. záleží od teploty, za 1-2dni to zhustne, môžeme zjesť 3/4 a doliať mliekom. Na druhý deň máme novú "dávku".
  3. Poznámka: Z mlieka a zo smotany sa usadzujú škodlivé látky v črevách (zahliennujú), ale Ca potrebujeme, -to neplatí na kyslé mliečne výrobky, ako acidko, kefír, tvaroh, cottage, -
    náš tip: hrnček mlieka zhustne samotné alebo s jogurtom "skrížené" za 1-2 dni.. necháme v tom aspoň 1/5 -inu a dolejeme mlieko. Môžeme to opakovať stále dokola.. Na druhý deň to zhustne znova. Je to výborné ,pre fungovanie čriev ( aj šťava z dom.tvarohu (kyška?). Preventívne alebo po antibiotikách , napravuje črevnú flóru. po 40ke, keď sa spomaluje trávenie..
  4. Mlieko z krabice napr.Coop 1,5%- je už pasterizované, stačí naliať do pohára. Mlieko z automatu treba tepelne upraviť..zohriať na 80 st.