Domáci granadír
	        Autor receptu: dada777
	         
	        
	        Pri bezmliečnej diéte si na tomto jedle pochutnať môžeme, ale musíme mať cestoviny bez mliečnych zložiek, najlepšie domáce. Mletá červená paprika je v mojom recepte nahradená dreňou z červenej repy, ktorú si pripravíme pri robení šťavy z repy v odšťavovači. Takto granadír pripravujem ja...
| 		  
				  	  
				  	3-4 porcie  | 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	8-10 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Najprv si zo všetkých surovín zamiesime cesto na fliačky, rozdelíme si ho na dve časti a každú z nich si rozvaľkáme na tenký kruh. Rozvaľkané cesto dáme na utierku a necháme presušiť. 
 - Po presušení cesto nakrájame na pásy, kladieme ich na seba a režeme fliačky. V hrnci privedieme do varu osolenú vodu a fliačky vsypeme do vriacej vody a varíme 8-10 minút. Potom ich scedíme, prelejeme studenou vodou a necháme odkvapkať.
 - Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a pretlačíme nadrobno. Cibuľu nakrájame nadrobno, orestujeme na oleji a pridáme dreň z červenej repy, ktorú sme si odložili pri odšťavovaní repy. Potom pridáme zemiaky a osolíme. 
 - Takto pripravené zemiaky dáme k uvareným fliačkom, jemne premiešame a v prípade potreby ešte dosolíme.