Domáci granadír
Autor receptu: dada777
Pri bezmliečnej diéte si na tomto jedle pochutnať môžeme, ale musíme mať cestoviny bez mliečnych zložiek, najlepšie domáce. Mletá červená paprika je v mojom recepte nahradená dreňou z červenej repy, ktorú si pripravíme pri robení šťavy z repy v odšťavovači. Takto granadír pripravujem ja...
3-4 porcie |
30 minút príprava |
8-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si zo všetkých surovín zamiesime cesto na fliačky, rozdelíme si ho na dve časti a každú z nich si rozvaľkáme na tenký kruh. Rozvaľkané cesto dáme na utierku a necháme presušiť.
- Po presušení cesto nakrájame na pásy, kladieme ich na seba a režeme fliačky. V hrnci privedieme do varu osolenú vodu a fliačky vsypeme do vriacej vody a varíme 8-10 minút. Potom ich scedíme, prelejeme studenou vodou a necháme odkvapkať.
- Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a pretlačíme nadrobno. Cibuľu nakrájame nadrobno, orestujeme na oleji a pridáme dreň z červenej repy, ktorú sme si odložili pri odšťavovaní repy. Potom pridáme zemiaky a osolíme.
- Takto pripravené zemiaky dáme k uvareným fliačkom, jemne premiešame a v prípade potreby ešte dosolíme.