Domáci chlieb

Autor receptu: pucyka

Tento chlebík ma naučila piecť moja testinka,teda manželova mama.Ked som ho urobila 1x manžel ma pochválil že je ako od mamy čo ma veľmi potešilo.Máme ho veľmi radi,robievam ho asi 2x mesačne.Je veľmi chutný,nevieme sa dočkať ked vychladne aby sme si odkrojili.

1
porcia
10 minút
príprava
50-60 minút
na 180 °C

Postup

  1. uvariť zemiaky,zliať z nich vodu,ktorú si odložíme,budeme ju potrebovať,zemiaky popučiť,nechť vychladnúť,takisto aj vodu
  2. urobiť kvások/droždie,mlieko/
  3. múku,zemiaky,kvások,soľ,rascu a vodu zo zemiakov vymiesiť na cesto,nechať vykasnúť.po vykysnutí dať do vymasteného pekača.počas pečenia ked začne chytať kôrku potierať octovou vodou.