Domáci chlieb z ľanovými semiačkami (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Inšpiráciou na tento chlebík mi bol @ Kadely hlavne s pridaním kávy do cesta.

40 minút
príprava
45-50 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misky som preosiala múku,urobila jamku a do nej som rozmrvila droždie,pridala cukor a zarobila s trochou vody kvások.Kým mi kvások vykysol,pridala ostatné suroviny a zapravila na chleba.Nechala som na teplom nieste vykysnúť.
  2. Vykysnuté cesto som vyvaľala,
  3. a nechala na výmastenom plechu podkysnuť,kým sa rúra nahreje.Rúru si nahrejeme na 200°C a dáme piecť.Pred pečením chlebík potrieť vodou.
  4. Pri 200°C pečieme 20 min. a potom stiahneme na 120 °C a dopekáme ešte 25 min. Chlebík pekne upečený necháme vychladnúť na mriežke.