Domáci chlieb s vareným zemiakom (fotorecept)
Autor receptu: iva63
ďalší z mojich obľúbených receptov...overený, viackrát vyskúšaný...
1 porcia |
50 minút na 230 °C |
Postup
- všetky suroviny dáme spolu do misky...vypracujeme cesto...prikryté necháme nakysnúť ...potom cesto prepracujeme a dáme do ošatky, alebo do košíka na dobre pomúčenú ľanovú utierku...prikryjeme a necháme kysnúť...takto vyzerá cesto po 1 hodine...
- nakysnutý bochník preklopíme na plech, ktorý je vyložený papierom na pečenie
- bochník ľubovolne nakrojíme a potrieme slanou vodou
- pečieme na 230 asi 40 minút...počas tohto času chlebík 2 krát natrieme slanou vodou...
- chlieb vyberieme z rúry, odstránime z neho papier na pečenie ešte posledný krát ho natrieme slanou vodou a vložíme ho naspäť do rúry voľne položený na mriežke..tam sa dookola dopečie
- upečený bochník dáme na mriežku vychladnúť
- vychladnutý chlieb prekrojíme...kôrka je krásne chrumkavá a prepečená
- prajem dobrú chuť!