Domáci chlieb s vareným zemiakom (fotorecept)

Autor receptu: iva63

ďalší z mojich obľúbených receptov...overený, viackrát vyskúšaný...

1
porcia
50 minút
na 230 °C

Suroviny

Postup

  1. všetky suroviny dáme spolu do misky...vypracujeme cesto...prikryté necháme nakysnúť ...potom cesto prepracujeme a dáme do ošatky, alebo do košíka na dobre pomúčenú ľanovú utierku...prikryjeme a necháme kysnúť...takto vyzerá cesto po 1 hodine...
  2. nakysnutý bochník preklopíme na plech, ktorý je vyložený papierom na pečenie
  3. bochník ľubovolne nakrojíme a potrieme slanou vodou
  4. pečieme na 230 asi 40 minút...počas tohto času chlebík 2 krát natrieme slanou vodou...
  5. chlieb vyberieme z rúry, odstránime z neho papier na pečenie ešte posledný krát ho natrieme slanou vodou a vložíme ho naspäť do rúry voľne položený na mriežke..tam sa dookola dopečie
  6. upečený bochník dáme na mriežku vychladnúť
  7. vychladnutý chlieb prekrojíme...kôrka je krásne chrumkavá a prepečená
  8. prajem dobrú chuť!