Domáci balkánsky syr

Autor receptu: eruska25

Týmto slaným tvarohom kľudne môžeme nahradiť balkánske syry, ktoré sú pomerne drahé. Príprava je úplne triviálna, ale výsledok je geniálny.

10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kocky tvarohu necháme odkvapkať na sitku. Nemali v obchode 250 g kocky a tvaroh z téglika sa nehodí, kúpila som teda 230 g trojuholníky.
  2. Medzitým prevaríme vodu so soľou a necháme úplne vychladnúť. Tvaroh vložíme do väčšej plastovej uzatvárateľnej nádoby a zalejeme slaným roztokom. Misku uzavrieme a dáme na 4 dni odležať do chladničky. Pravidelne kontrolujeme.
  3. Potom môžeme tento tvaroh používať namiesto balkánskeho syru. Nám všetkým doma veľmi chutí.