Cestoviny
Domáce vege ravioly
Autor receptu: hame
4 porcie |
50 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Múku zmiešajte so 4 vajíčkami a s olivovým olejom. Podľa potreby pridajte vodu a vypracujte vláčne cesto. Nechajte ho aspoň 30 minút oddýchnuť v chladničke.
- Cesto vyberte, rozdeľte na štyri kusy a z každého vyvaľkajte plát (cca 3 mm vysoký). Malým pohárikom vykrajujte kolieska (musí ich byť párny počet).
- Uprostred kolieska dajte pol lyžičky nátierky. Okraj potrite rozšľahaným vajcom, navrch položte druhé koliesko a po obvode ich spojte dokopy vidličkou.
- Ravioly varte v osolenej vode, hotové sa vyplavia zhruba po troch minútach.
- Na panvici rozpustite maslo, pridajte rozmarín a hotové ravioly. Všetko dokopy ľahko osmažte. Posypte strúhaným parmezánom, premiešajte a podávajte.
|