Cestoviny

Domáce vege ravioly

Autor receptu: hame

4
porcie
50 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Múku zmiešajte so 4 vajíčkami a s olivovým olejom. Podľa potreby pridajte vodu a vypracujte vláčne cesto. Nechajte ho aspoň 30 minút oddýchnuť v chladničke.
  2. Cesto vyberte, rozdeľte na štyri kusy a z každého vyvaľkajte plát (cca 3 mm vysoký). Malým pohárikom vykrajujte kolieska (musí ich byť párny počet).
  3. Uprostred kolieska dajte pol lyžičky nátierky. Okraj potrite rozšľahaným vajcom, navrch položte druhé koliesko a po obvode ich spojte dokopy vidličkou.
  4. Ravioly varte v osolenej vode, hotové sa vyplavia zhruba po troch minútach.
  5. Na panvici rozpustite maslo, pridajte rozmarín a hotové ravioly. Všetko dokopy ľahko osmažte. Posypte strúhaným parmezánom, premiešajte a podávajte.