Rezance s tvarohom
Domáce tvarohové rezance s pažítkou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Rýchle a jednoduché jedlo, ktoré milujú veľkí aj malí.
40 minút príprava |
3-4 minút tepelná úprava |
Postup
- Na pracovnú dosku preosejeme múku, pridáme soľ, vajíčka a vypracujeme cesto.
- Cesto rozvaľkáme natenko a necháme ho na pracovnej doske uschnúť , asi 1-2 hodiny.
- Cesto zrolujeme a nakrájame na rezance.
- Do väčšieho hrnca pridáme vodu, soľ a olej, necháme zovrieť. Postupne dávame do vody rezance, povarime 3-4 minút za občasného miešania. Uvarené scedíme, necháme odkvapkať. Maslo rozpustíme, pridáme pokrájanú pažítku alebo cibuľku. Prelejeme rezance, pridáme tvaroh, soľ podľa chuti a premiešame. Dobrú chuť.
- Taktiež som si urobila aj domáce cestoviny do nedeľnej polievky.