Rezance s tvarohom

Domáce tvarohové rezance s pažítkou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Rýchle a jednoduché jedlo, ktoré milujú veľkí aj malí.

40 minút
príprava
3-4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na pracovnú dosku preosejeme múku, pridáme soľ, vajíčka a vypracujeme cesto.
  2. Cesto rozvaľkáme natenko a necháme ho na pracovnej doske uschnúť , asi 1-2 hodiny.
  3. Cesto zrolujeme a nakrájame na rezance.
  4. Do väčšieho hrnca pridáme vodu, soľ a olej, necháme zovrieť. Postupne dávame do vody rezance, povarime 3-4 minút za občasného miešania. Uvarené scedíme, necháme odkvapkať. Maslo rozpustíme, pridáme pokrájanú pažítku alebo cibuľku. Prelejeme rezance, pridáme tvaroh, soľ podľa chuti a premiešame. Dobrú chuť.
  5. Taktiež som si urobila aj domáce cestoviny do nedeľnej polievky.