Domáce tvarohové rezance (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

V piatok zvyknem variť niečo z múky . Nemusíme jesť každý deň mäso .

Postup

  1. Dnes som múku vážila . Bežne robím rezance od oka. Na dosku som dala hrubú múku . Trochu som ju osolila . Do stredu som spravila jamku , rozbila som do nej vajíčko . Pridala som 1 čl oleja . Príborovým nožíkom rozmiešam vajce s olejom a vodou s múkou .
  2. Potom ručne vymiesim hladké cesto . Rozdelila som ho na dve časti .
  3. Vypracované cesto som prikryla . Nechala som ho 30 minút odpočinúť.
  4. Po 30 minútach som ho rozdelila na 4 časti.
  5. Každú časť na doske vyvaľkám asi na 2 mm . Nechám trochu obschnúť .
  6. Medzitým vyvaľkám ostatné cestá .
  7. Keď sú všetky cestá vyvaľkané , prvé cesto nakrájam na pásy široké asi 10 cm. Trochu pásy cesta pomúčim a poukladám ich na seba . Potom ich nakrájam na rezance . Takto postupujem , kým nemám pokrájané všetky cestičká .
  8. Tu sú už nakrájané všetky rezance .
  9. Dala som do hrnca zovrieť vodu . Do vriacej vody som pridala soľ .
  10. Pripravila som si plastovú nádobu , do ktorej som pridala 1 pl domácej bravčovej masti .
  11. Do vriacej vody som vložila rezance , ktoré som na sitku zbavila prebytočnej múky . Po vložení do vody ich premiešam . nechám zovrieť . premiešam a ešte raz privediem do varu .
  12. Uvarené rezance vyberiem sitkom , prepláknem studenou vodou . Nechám odkvapkať.
  13. Vložím do pripravenej plastovej nádoby s masťou . Dobre premiešam . Na tanier naložím rezance , pridám k nim hrudkový tvaroh a kyslú smotanu . Ešte rezance prisolím. Manžel si pridal ešte mleté čierne korenie . Zvyknem pridať na vrch na kocky opečenú slaninku , no manžel nechcel m tak som ju nerobila.
  14. Rezance sú veľmi vďačné jedlo .Môžu sa posypať mletým makom , orechmi . Robievam aj kakaové alebo lekvárové rezance . Dobré sú aj s krupicou . Manžel a vnučka majú radi s vajíčkom . Robievam ich aj k fazuľovej polievke .