Domáce tiramisu

Autor receptu: matus113

Sladký taliansky dezertík

40 minút
príprava

Postup

  1. Skôr ako vajíčko rozdelíme na žĺtky a bielky si overíme, či je vajíčko čerstvé. A to tak, že ich položíme do vody so soľou. Keď vajíčka nevyplávajú na povrch, vieme, že sú čerstvé.
  2. 5 vajíčok si rozdelíme na bielky a žĺtka. Do žĺtok pridáme 5 lyžíc kryštálového cukru a vymiešame na hladký krém. Pridáme 2 mascarpone. Zľahka spolu zmiešame. Z bielkov si vyšľaháme sneh, ktorý pridáme k žĺtkam s mascarpone a znova zľahka zmiešame.
  3. Do pripravenej kávy pridáme 2 štamprlíky Amaretta, do ktorej namáčame piškóty a ukladáme ich do misy. Talianske piškóty sú tvrdšie, takže sa nelámu ako naše slovenské. Na vrstvu piškót dáme polovicu mascarponového krému. Na to znova piškóty a potom zase krém. Ako posledný krok posypeme tiramisu pravým kakaom. Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 4-5 hodín.