Cestoviny

Domáce talianske gnocchi s gorgonzolou, slaninkou a špenátom (videorecept)

Autor receptu: tuvarichlap

Najlepší a odskúšaný recept na talianske gnocchi aký som kedy jedol... Vyskúšajte aj vy :-)

4
porcie
25 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Umyté zemiaky v šupke prepichneme vidličkou a dáme piecť na 180 stupňov na 60 minút. Do cesta sú zemiaky lepšie keď sa upečú ako keď sa uvaria vo vode. Po upečení zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno.
  2. K zemiakom ako prvé pridáme celé vajíčko, dobre zamiešame a až potom pridávame soľ a postupne po častiach múku. Cesto presunieme na pracovnú dosku a začneme miesiť. Postupne pridávame zvyšnú múku až pokiaľ sa cesto neprestane lepiť na dosku.
  3. Cesto rozdelíme na 5 rovnakých guliek, z ktorých vyšúľame dlhšie valčeky a tie nakrájame približne na 2 cm gnocchi. Dáme variť do vriacej slanej vody. Keď vyplávajú na povrch, scedíme a hneď ich schladíme v ľadovej vode. Opäť scedíme a potrieme olejom, aby sa nelepili.
  4. Na panvici roztopíme maslo. Gnocchi opečieme do zlatista. Pridáme špenát, nadrobenú gorgonzolu, premiešame, zalejeme smotanou a pridáme nahrubo nasekané orechy. Na druhej panvici opečieme slaninku a slaninový čips.
  5. Servírovanie: Gnocchi naložíme na tanier, na vrch posypeme nasekané orechy a slaninku s výpekom. Dozdobíme slaninovým čipsom a hneď podávame. Najlepšie chutia teplé. Dobrú chuť :-)