Cestoviny
Domáce talianske gnocchi s gorgonzolou, slaninkou a špenátom (videorecept)
Autor receptu: tuvarichlap
Najlepší a odskúšaný recept na talianske gnocchi aký som kedy jedol... Vyskúšajte aj vy :-)
4 porcie |
25 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Umyté zemiaky v šupke prepichneme vidličkou a dáme piecť na 180 stupňov na 60 minút.
Do cesta sú zemiaky lepšie keď sa upečú ako keď sa uvaria vo vode.
Po upečení zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno.
- K zemiakom ako prvé pridáme celé vajíčko, dobre zamiešame a až potom pridávame soľ a postupne po častiach múku.
Cesto presunieme na pracovnú dosku a začneme miesiť. Postupne pridávame zvyšnú múku až pokiaľ sa cesto neprestane lepiť na dosku.
- Cesto rozdelíme na 5 rovnakých guliek, z ktorých vyšúľame dlhšie valčeky a tie nakrájame približne na 2 cm gnocchi.
Dáme variť do vriacej slanej vody. Keď vyplávajú na povrch, scedíme a hneď ich schladíme v ľadovej vode.
Opäť scedíme a potrieme olejom, aby sa nelepili.
- Na panvici roztopíme maslo. Gnocchi opečieme do zlatista. Pridáme špenát, nadrobenú gorgonzolu, premiešame, zalejeme smotanou a pridáme nahrubo nasekané orechy.
Na druhej panvici opečieme slaninku a slaninový čips.
- Servírovanie: Gnocchi naložíme na tanier, na vrch posypeme nasekané orechy a slaninku s výpekom. Dozdobíme slaninovým čipsom a hneď podávame. Najlepšie chutia teplé.
Dobrú chuť :-)