Domáce spišské pirohy (fotorecept)
	        Autor receptu: renama
	         
	        
	        Pirohy som stále robila klasicky z cesta ako na rezance, až raz mi jedna tetuška zo Spiša dala tento tip. 
| 		  
				  	  
				  	5 porcií  | 
				  	  
				  	45 minút príprava  | 
				  	  
				  	10 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Z mlieka, soli a múky urobíme vláčne cesto
 - Pripravíme si plnku. Zemiaky uvaríme, necháme vychladnúť a postrúhame. Pridáme bryndzu, dochutíme, môžeme pridať aj mletú červenú papriku.
 - Cesto si vyvaľkáme, vykrojíme kolieska a plníme pirohy plnkou. Ja mám takého pomocníka :)
 - A takto vyzerajú
 - Mne sa kúsok cesta zvýšilo, tak som pripravila aj pirohy na sladko so slivkovým lekvárom
 - Tie pôjdu do mrazáku, budeme mať niekedy narýchlo :)
Dávam ich zamraziť pekne roztiahnuté na táckach, pretože raz som ich len tak hodila do sáčku a keď som ich dala variť, nedali sa mi rozlepiť :( Tak ich teraz pekne zamrazím na tácke a tak dám do sáčku a je to potom pri varení podľa mňa lepšie ;)
 - Zhotovené pirohy dáme variť do vriacej vody a varíme do 10min.
Slaninu si nakrájame na malé kocky a upečieme, cibuľku nakrájame na rezance a orestujeme. Podávame s pochúťkovou smotanou.
Tieto pirohy sa dajú robiť aj s kyslou kapustou, či tvarohom............medze sa nekladú