Domáce rezance aj do kapustnice :-)
Autor receptu: marcy
rada robím svoje cesto,lebo nám chutí a ja robím s radosťou. Mám 5 sestier,krájali sme aj na svatby,tam som sa zaškolila....teraz je to relax,radšej domáce cesto ako telka :o)
8 šálky porcií |
1 hod. minút príprava |
4-5 min. minút tepelná úprava |
Postup
- Zásadne robím v miske,najprv vyšľahám vidličkou vajíčka so soľou a olejom.Potom pridávam múku,kým sa mi neodlepuje od misky.Z troch vajec si rozdelím cesto na tri bochníčky.Podsypujem potom hrubou múkou.
- Nechám na utierke vysušiť asi hodinku.Dobre posypem múkou,prehnem cesto a porežem na pásiky
- Do kapustnice krájam širšie rezance,do kuracej,či hovädzej polievky tenšie rezance :)
- do kapustnice