Domáce pečené pliecko s červenou kapustou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Veľmi dávno sa toto jedlo neobjavilo na našom stole..minulý týždeň som kúpila červenú kapustu, lebo mi mali doniesť domácu kačku, keďže kačka nedošla, kapusta mi zostala..dnes som ju pripravila podľa@sovka62 s jablkom..pliecko som nepiekla v trúbe, ale na šťavnato v rajnici..samozrejme sa mi k tomu najviac hodil domáci knedlík..

4
porcie
180 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv som si zamiesila cesto na knedlík...múky som preosiala...z vlažného mlieka, cukru a droždia som dala vykysnúť kvások..pridala som ho do cesta, rozbila vajce, pridala soľ a olej a vymiesila som nelepivé cesto..
  2. dobre vymiesené cesto som posypala múkou, urobila v strede krížik a zakryla kuchynskou útierkou...nechala som vykysnúť na teplom mieste..
  3. vykysnuté cesto som vyložila na pomúčenú dosku a dobre premiesila..rozdelila som ho na 4 rovnaké časti...ja robím knedlíky takto...vyšúľam cesto na podlhovastý šál a smerom do vnútra ho rolujem na tesno...potom cesto nechám podkysnúť 10-15 min. a hneď dávam do hrnca pariť..
  4. pripravené knedlíky nechávam kysnúť zakryté, pokiaľ sa jedna parí...mám to tak vypočítané, že keď prvú vložím do pary, počkám 5 min. a potom cesto premiesim, urobím šúľok a zrolujem ho..teraz ho nechám 15min podkysnúť to je akurát čas, že jednu vyberiem z pary a hneď vložím tam druhú...knedlíky sú ľahké a dierkavé...knedlíky parím 20min.
  5. v takejto aparatúre ich parím...vo voľkom hrnci je voda do polovice, zakryjem vrch čistou handrou, uchytím ju gumou a zakryjem misou..
  6. pripravila som si červenú kapustu...pokrájala na úzke rezance, osolila...
  7. do rajnice som dala masť, pokrájala cibuľku a pridala som krištálový cukor skaramelizovať..
  8. pridala som pokrájanú červenú kapustu a dobre premiešala..osolila, pridala som celú rascu, mleté korenie a ocot...všetko som podliala vodou...počas dusenia som stále podlievala malým množstvom vody..
  9. Keď bola kapusta polomäkká, pridala som do nej strúhané jabĺčka..počas dusenia, som premiešala..hotovú kapustu som ešte dochutila podľa potreby..
  10. hotová kapusta..
  11. hotové knedlíky..potrela som ich olejom...jeden je už pokrájaný na tanieri a posledný sa ešte parí..
  12. bravčové pliecko som umyla , osušila...dala na panvicu masť a nechala mäso opiecť zo všetkých strán v celosti..
  13. do rajnice som dala roztopiť pokrájanú slaninku, pridala som k nej cibuľu pokrájanú na štvrtky a celý cesnak aj so šupkou ...pridala som opečené mäso a podilala malým množstvom vody..osolila, okorenila, posypala rascou a červenou paprikou..zakryté mäso som občas podliala a dusila až do mäkka..
  14. hotové mäsko upečené v celosti je šťavnaté,,,
  15. pokrájala som ho na plátky..
  16. knedlíky pokrájala..
  17. Uložila všetko na tanier...ozdobila som opekanými jablkami, keďže sa nachádzajú v červenej kapuste..prejem vám dobrú chuť..