Cestoviny

Domáce pappardelle s kozím syrom, cherry paradajkami a rukolou (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Pappardelle: Do múky urobíme priehlbinu a rozbijeme dve vajíčka. Premiešavame rukou, kým hmota nezačne jemne hrudkovatieť. Potom prilejeme máličko vlažnej vody. Miesime spolu asi 5–6 minút, potom cesto necháme vo fólii odpočívať v chladničke aspoň polhodinu.
  2. Odpočinuté cesto rozvaľkáme a krájame na široké dlhé rezance – pappardelle.
  3. Cestoviny varíme v dobre osolenej vode asi 7 minút.
  4. Na rozpálenej panvici orestujeme na olivovom oleji cherry paradajky, pridáme uvarené pappardelle s troškou vody, v ktorej sa varili, maslo a dochutíme soľou a korením. Premiestnime mimo ohňa, na cestoviny natrháme kúsky kozieho syra a posypeme ich čerstvou rukolou.