Cestoviny
Domáce pappardelle s kozím syrom, cherry paradajkami a rukolou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Pappardelle: Do múky urobíme priehlbinu a rozbijeme dve vajíčka. Premiešavame rukou, kým
hmota nezačne jemne hrudkovatieť. Potom prilejeme máličko vlažnej vody. Miesime spolu asi 5–6 minút,
potom cesto necháme vo fólii odpočívať v chladničke aspoň polhodinu.
- Odpočinuté cesto rozvaľkáme a krájame na široké dlhé rezance – pappardelle.
- Cestoviny varíme v dobre osolenej vode asi
7 minút.
- Na rozpálenej panvici orestujeme na olivovom oleji cherry paradajky, pridáme uvarené pappardelle
s troškou vody, v ktorej sa varili, maslo a dochutíme soľou a korením.
Premiestnime mimo ohňa, na cestoviny natrháme kúsky kozieho syra a posypeme ich čerstvou rukolou.
|