Domáce makové rezance (fotorecept)
Autor receptu: jerica
@jerica Pridávam sa k maratónu receptov na VARECHE , možno si poviete,čo to je spraviť rezance s makom,vysypem hotové zo sáčku,uvarím, posypem čo by som sa namáhala , mám to hneď a je to dobre , súhlasím , len keď ja mám najradšej čo si sama vyváľkam a nakrájam , uvarím , dokonca veľmi rada robievam svoje cestoviny , tak to je aj s koláčmi , dnes dostaneš kúpiť koláče od výmyslu všehochuti ale aj s éčkami.Nie je nad doma spracované!! Teším sa na vaše komentáre .
5 kopcom porcií |
40 minút príprava |
Postup
- rezance robievam s hrubej múky a troch vajec , nedávam soľ . (cesto zásadne zarábam v mise , nikdy nie na doske ) V mise mám odváženú múku vážila som pre začiatočníkov , ináč nevážim , mám to už v "OKU" dala som 400g hrubej múky , 3 ks veľké vajcia , nie je problém dať 350g cesto bude mäkšie , ľachšie sa váľka, len pri váľkaní je treba podsýpať múkou . Ja si dávam toľko múky aby som nemusela na doske podsýpať , len na čisto vyváľkať .
- Nožíkom hnetiem vajcia do múky
- pokiaľ nie sú vajcia spojené s múkou pracujem s nožíkom
- vymiesené cesto
- rozdelím na tri časti , každé cestíčko ešte premiesim na doske
- vyváľkam na hrúbku cc.1,5 mm
- nechám chvíľu presušiť
- preložím správím 10cm pásy
- krájam na cc.1,5 mm slížiky
- tesne pred varením , v slanej vode varím pokiaľ nevyplávu na vrch krátko nechám prevrieť , sitom podberiem , v studenej vode opláchnem
- pripravené na rezance , na to množstvo 2 polievkove lyžice masti (domácej)
- nezabudnúť rezance osoliť , premiašať , ešte jedna várka pribudne , tieto rezance si dávam aj do fazuľovice , polievok na kyselo atď...poľa chuti
- orechové , makové , kakaové , tvarohové samozrejme polejem roztopeným maslom , kto má rád rezance na slano s vajíčkom tiež doporučujem
- OTK ODBORNO TECHNICKÁ KONTROLA & pán LEON
- pridané; stále pod kontrolou , Leonkovi je smutno , nemala som čas . Keď robím v kuchyni stále je pri mne vidíme sa navzájom.