Domáce makové rezance (fotorecept)

Autor receptu: jerica

@jerica Pridávam sa k maratónu receptov na VARECHE , možno si poviete,čo to je spraviť rezance s makom,vysypem hotové zo sáčku,uvarím, posypem čo by som sa namáhala , mám to hneď a je to dobre , súhlasím , len keď ja mám najradšej čo si sama vyváľkam a nakrájam , uvarím , dokonca veľmi rada robievam svoje cestoviny , tak to je aj s koláčmi , dnes dostaneš kúpiť koláče od výmyslu všehochuti ale aj s éčkami.Nie je nad doma spracované!! Teším sa na vaše komentáre .

5 kopcom
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. rezance robievam s hrubej múky a troch vajec , nedávam soľ . (cesto zásadne zarábam v mise , nikdy nie na doske ) V mise mám odváženú múku vážila som pre začiatočníkov , ináč nevážim , mám to už v "OKU" dala som 400g hrubej múky , 3 ks veľké vajcia , nie je problém dať 350g cesto bude mäkšie , ľachšie sa váľka, len pri váľkaní je treba podsýpať múkou . Ja si dávam toľko múky aby som nemusela na doske podsýpať , len na čisto vyváľkať .
  2. Nožíkom hnetiem vajcia do múky
  3. pokiaľ nie sú vajcia spojené s múkou pracujem s nožíkom
  4. vymiesené cesto
  5. rozdelím na tri časti , každé cestíčko ešte premiesim na doske
  6. vyváľkam na hrúbku cc.1,5 mm
  7. nechám chvíľu presušiť
  8. preložím správím 10cm pásy
  9. krájam na cc.1,5 mm slížiky
  10. tesne pred varením , v slanej vode varím pokiaľ nevyplávu na vrch krátko nechám prevrieť , sitom podberiem , v studenej vode opláchnem
  11. pripravené na rezance , na to množstvo 2 polievkove lyžice masti (domácej)
  12. nezabudnúť rezance osoliť , premiašať , ešte jedna várka pribudne , tieto rezance si dávam aj do fazuľovice , polievok na kyselo atď...poľa chuti
  13. orechové , makové , kakaové , tvarohové samozrejme polejem roztopeným maslom , kto má rád rezance na slano s vajíčkom tiež doporučujem
  14. OTK ODBORNO TECHNICKÁ KONTROLA & pán LEON
  15. pridané; stále pod kontrolou , Leonkovi je smutno , nemala som čas . Keď robím v kuchyni stále je pri mne vidíme sa navzájom.