Domáce pečivo
Domáce kysnuté uzlíky so sezamom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnes výborné domáce uzlíky so sezamom. Určite je tu veľa receptov na také pečivo, ale ja ich ešte v mojom albume
nemám.
10 porcií |
65 minút príprava |
16 minút na 200 °C |
Postup
- Mlieko som si zohriala a do vlažného som pridala cukor a rozdrobené droždie, posypala múkou a nechala na teplom mieste vykysnúť.
- Hladkú múku som preosiala, pridala som k nej soľ a masť.
- Pridala som kvások.
- Cesto som zmiešala a dala vymiesiť do robota.
- Vymiesené cesto som preložila do misy, posypala múkou, prežehnala a nechala na teplom mieste 50 minút kysnúť.
- Keď cesto vykyslo, preložila som ho na pracovnú plochu.
- Cesto som rozvážila na 80 g kúsky a každý premiesila.
- Z kúskov cesta som tvorila šúľky a každý som previazala ako uzlík.
- Keď boli všetky previazané, pripravila som si plech, ktorý som vystlala papierom na pečenie.
- Uzlíky som preložila na plech a nechala podkysnúť 20 minút.
- Podkysnuté uzlíky som natrela rozšľahaným vajcom a posypala sezamom.
- Rúru s ventilátorom som nechala vyhriať na 200 °C a piekli sa 16 minút. Upečené som nechala chladiť na mriežke.
- Prajem vám dobrú chuť.
- Som jeden rozrezala, je krehký a veľmi chutný.