Domáce pečivo

Domáce kysnuté uzlíky so sezamom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes výborné domáce uzlíky so sezamom. Určite je tu veľa receptov na také pečivo, ale ja ich ešte v mojom albume nemám.

10
porcií
65 minút
príprava
16 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mlieko som si zohriala a do vlažného som pridala cukor a rozdrobené droždie, posypala múkou a nechala na teplom mieste vykysnúť.
  2. Hladkú múku som preosiala, pridala som k nej soľ a masť.
  3. Pridala som kvások.
  4. Cesto som zmiešala a dala vymiesiť do robota.
  5. Vymiesené cesto som preložila do misy, posypala múkou, prežehnala a nechala na teplom mieste 50 minút kysnúť.
  6. Keď cesto vykyslo, preložila som ho na pracovnú plochu.
  7. Cesto som rozvážila na 80 g kúsky a každý premiesila.
  8. Z kúskov cesta som tvorila šúľky a každý som previazala ako uzlík.
  9. Keď boli všetky previazané, pripravila som si plech, ktorý som vystlala papierom na pečenie.
  10. Uzlíky som preložila na plech a nechala podkysnúť 20 minút.
  11. Podkysnuté uzlíky som natrela rozšľahaným vajcom a posypala sezamom.
  12. Rúru s ventilátorom som nechala vyhriať na 200 °C a piekli sa 16 minút. Upečené som nechala chladiť na mriežke.
  13. Prajem vám dobrú chuť.
  14. Som jeden rozrezala, je krehký a veľmi chutný.