Domáce klobásy (fotorecept)
Autor receptu: strigus
Ešte som ani nezačala a už "slintám", sú veľmi chutné a o to viac, že sú vlastnou výrobou a hlavne viem, čo v nich je ;-)
40 + údenie minút príprava |
Postup
- Pripravíme si veľký hrniec, do ktorého dáme zomleté mäsko (bravčové pliecko, ja dávam aj bôčik, aby boli klobásky troška mastnejšie) a všetky ostatné suroviny - chute, cesnak prelisovaný. Papriku podľa chuti - ja robím zhruba na tretiny - 1/3 mäsa sladká paprika, 1/3 štipľavá a 1/3 mleté chili. Dôkladne premiešame.
- V malej miske už máme pripravené črevá, namočené v slanej vode.
- Pripravíme si mlynček s násadou a črievka naplníme klobásovou zmesou.
- Klobásy si naporcujeme na dĺžku, aká nám vyhovuje a ide sa udiť.
- Udíme pomaly studeným dymom, keďže je leto, až kým nebudú dostatočne vydymené, my sme ich nechali 6 hodín (také rýchloúdenie v krbe)
- ...v obyčajnom záhradnom krbe, troška prispôsobenom údeniu...
- Hotové klobásky pripravené na varenie, pečenie, grilovanie, sušenie... hmm, akosi som vyhladla :)))