Domáce kelové fliačky s údenou slaninkou (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Zažiadali sa nám domáce cestoviny. Zostalo mi niečo kelu, tak som to skombinovala a pridala som údenú slaninku. Jednoduché, sýte, chutné a rýchle jedlo bolo čoskoro na tanieri a mojim stravníkom veľmi chutilo.

4
porcie
80 minút
príprava
4 -5 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Zamiesila som z múky a vajec rezancové cesto /bez vody/, ktoré som nechala pod hrnčekom 15 minút odpočívať
  2. Cesto som na pomúčenej doske vyvaľkala do tenka na hrúbku cca 1 mm a nechala som ho odpočívať cca 1 hodinu, aby oschlo a dalo sa dobre krájať.
  3. Kým cesto schlo, pokrájala som cibuľu na jemno,...
  4. domácu údenú slaniku na kocky,...
  5. a kel na tenké prúžky.
  6. Po tejto dobe som cesto prekrojila na polovicu, obe polovice som položila na seba, jemne pomúčila, pokrájala som ho na pásy široké 6 cm.Pásy som uložila na seba, pokrájala na pásiky široké 1 cm a tie na štvorce o strane 1 cm. Fliačky som rozprestrela po jemne pomúčenej doske a nechala som ich ešte 20 minút odpočívať.
  7. Zatiaľ som povarila pokrájaný kel v osolenej vriacej vode 15 minút, scedola som ho a nechala vychladnúť.
  8. Na oleji som orestovala pokrájanú cibuľu, kocky údenej slaninky, pridala som sladkú mletú červenú papriku a nechala som ju za stáleho miešania rozpustiť.
  9. Do paprikového základu som pridala scedený kel a prelisovaný cesnak, potom som celé dobre premiešala.
  10. Do vriacej osolenej vody som nasypala fliačky, ked vyplávali na povrch, som ich varila cca 4 minúty.
  11. Uvarené fliačky som scedila, nechala odkvapkať od vody a...
  12. ešte horúce som ich premiešala s paprikovým základom s kelom a s údenou slaninkou.
  13. Na tanieri som hotové fliačky ešte dochutila čerstvo mletým čiernym korením, majoránkou a podávala som ich s kyslou uhorkou.