Domáce kelové fliačky s údenou slaninkou (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Zažiadali sa nám domáce cestoviny. Zostalo mi niečo kelu, tak som to skombinovala a pridala som údenú slaninku. Jednoduché, sýte, chutné a rýchle jedlo bolo čoskoro na tanieri a mojim stravníkom veľmi chutilo.
4 porcie |
80 minút príprava |
4 -5 minút na 100 °C |
Postup
- Zamiesila som z múky a vajec rezancové cesto /bez vody/, ktoré som nechala pod hrnčekom 15 minút odpočívať
- Cesto som na pomúčenej doske vyvaľkala do tenka na hrúbku cca 1 mm a nechala som ho odpočívať cca 1 hodinu, aby oschlo a dalo sa dobre krájať.
- Kým cesto schlo, pokrájala som cibuľu na jemno,...
- domácu údenú slaniku na kocky,...
- a kel na tenké prúžky.
- Po tejto dobe som cesto prekrojila na polovicu, obe polovice som položila na seba, jemne pomúčila, pokrájala som ho na pásy široké 6 cm.Pásy som uložila na seba, pokrájala na pásiky široké 1 cm a tie na štvorce o strane 1 cm. Fliačky som rozprestrela po jemne pomúčenej doske a nechala som ich ešte 20 minút odpočívať.
- Zatiaľ som povarila pokrájaný kel v osolenej vriacej vode 15 minút, scedola som ho a nechala vychladnúť.
- Na oleji som orestovala pokrájanú cibuľu, kocky údenej slaninky, pridala som sladkú mletú červenú papriku a nechala som ju za stáleho miešania rozpustiť.
- Do paprikového základu som pridala scedený kel a prelisovaný cesnak, potom som celé dobre premiešala.
- Do vriacej osolenej vody som nasypala fliačky, ked vyplávali na povrch, som ich varila cca 4 minúty.
- Uvarené fliačky som scedila, nechala odkvapkať od vody a...
- ešte horúce som ich premiešala s paprikovým základom s kelom a s údenou slaninkou.
- Na tanieri som hotové fliačky ešte dochutila čerstvo mletým čiernym korením, majoránkou a podávala som ich s kyslou uhorkou.