Domáce hranolčeky
Autor receptu: evelynisko
Ako správna študentka mám aj ja chuť na hranolky! A keďže tie mrazené nie sú a navyše
ani veľmi nechutia, rozhodla som sa spraviť si svoju vlastnú variantu, so všetkým čo mám
rada.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Dáme si rozohriať trúbu na 180 stupňov. Poriadne si umyjeme zemiaky, keďže sa budú piecť aj so šupkou. Nakrájame si ich na hrubšie kolieska a potom na plátky aby sa podobali hranolčekom.
- Nakrájané hranolky si dáme do utierky aby sme odstránili všetku prebytočnú vodu a štavu zo zemiakov. Osušené hranloky si dáme na plech.
- Posypeme ich soľou, korením, paprikou a sušenou bazalkou. Pretlačíme si cesnak, nasekáme oregano a chilli papričky a dáme všetko na zemiaky. Nakoniec polejem olejom a všetko to dobre premiešame. Keď už sú hranolky skoro hotové vyberieme ich a posypeme nastrúhaným parmezánom. Dáme ešte na chvíľočku zapiecť.
Dobrú chuť!