Domáce hranolčeky

Autor receptu: evelynisko

Ako správna študentka mám aj ja chuť na hranolky! A keďže tie mrazené nie sú a navyše ani veľmi nechutia, rozhodla som sa spraviť si svoju vlastnú variantu, so všetkým čo mám rada.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Dáme si rozohriať trúbu na 180 stupňov. Poriadne si umyjeme zemiaky, keďže sa budú piecť aj so šupkou. Nakrájame si ich na hrubšie kolieska a potom na plátky aby sa podobali hranolčekom.
  2. Nakrájané hranolky si dáme do utierky aby sme odstránili všetku prebytočnú vodu a štavu zo zemiakov. Osušené hranloky si dáme na plech.
  3. Posypeme ich soľou, korením, paprikou a sušenou bazalkou. Pretlačíme si cesnak, nasekáme oregano a chilli papričky a dáme všetko na zemiaky. Nakoniec polejem olejom a všetko to dobre premiešame. Keď už sú hranolky skoro hotové vyberieme ich a posypeme nastrúhaným parmezánom. Dáme ešte na chvíľočku zapiecť. Dobrú chuť!