Domáce bravčové rebierko na dubáčencoch (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na sobotu som pripravila skvelý obed, lebo konečne začali aj u nás rásť dubáky...hoci sú maličké o to viac milšie...a tak som ich použila v tomto recepte...no veru nič chutnejšie som nejedla..rebierko s dubákami sa neskutočne fajne chuťovo dopľňali...

2
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Priapravila som si rebierka...poriadne som ich umyla, osušila a pripravila si aj dubáky..
  2. na panvicu som dala roztopiť bravčovú masť...
  3. rebierka som opiekla na masti zo všetkých strán..
  4. na hlbšiu panvicu som dala výpek, pokrájala cubuľu, opiekla, pridala som červenú papriku a podliala vodou..pridala som aj cesnak so šupkou...
  5. do pripraveného základu som vložila rebierka, ktoré som rozrezala na polovicu, aby sa dobre prepiekli...rebierka som osolila, okorenila a dusila do mäkka..
  6. keď boli rebierka takmer hotové, pridala som k nim dubáčence a nechala dusiť ešte približne 20 min...vždy bolo treba podliať troškou vody..
  7. pokiaľ sa mäso dusilo, nakopala som si na záhrade zemiaky, ošúpala, pokrájala na kolieska a uvarila v osolenej vode...
  8. hotové rebierka som naložila na taniere, pridala zemiaky a ozdobila zeleninou zo záhrady... prejem vám dobrú chuť..