Domáce bravčové rebierko na dubáčencoch (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Na sobotu som pripravila skvelý obed, lebo konečne začali aj u nás rásť dubáky...hoci sú maličké o to viac milšie...a tak som ich použila v tomto recepte...no veru nič chutnejšie som nejedla..rebierko s dubákami sa neskutočne fajne chuťovo dopľňali...
2 porcie |
30 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Priapravila som si rebierka...poriadne som ich umyla, osušila a pripravila si aj dubáky..
- na panvicu som dala roztopiť bravčovú masť...
- rebierka som opiekla na masti zo všetkých strán..
- na hlbšiu panvicu som dala výpek, pokrájala cubuľu, opiekla, pridala som červenú papriku a podliala vodou..pridala som aj cesnak so šupkou...
- do pripraveného základu som vložila rebierka, ktoré som rozrezala na polovicu, aby sa dobre prepiekli...rebierka som osolila, okorenila a dusila do mäkka..
- keď boli rebierka takmer hotové, pridala som k nim dubáčence a nechala dusiť ešte približne 20 min...vždy bolo treba podliať troškou vody..
- pokiaľ sa mäso dusilo, nakopala som si na záhrade zemiaky, ošúpala, pokrájala na kolieska a uvarila v osolenej vode...
- hotové rebierka som naložila na taniere, pridala zemiaky a ozdobila zeleninou zo záhrady... prejem vám dobrú chuť..