Domáce bravčové klobásy
Autor receptu: megdesign
Postup- Pomelieme bravčový bok a plece na velkých dierkach.
- Pridáme pretlačený cesnak, korenie, soľ, rascu, mletú papriku (kto chce pikantné, tak aj chilli) a všetko spolu premiešame. Zaštuplovaný kuchynský drez je na miešanie naj - nikam neuteká :)
- Nachystáme si črevá (prepláchneme studenou vodou).
- Na elektrický mlynček dáme násadu na plnenie (kto má špric, môže špricom), na násadu natiahneme črevo a plníme.
- Každých cca 15-20 cm naplnené črevo tri-štyri krát otočíme. Raz v jednom smere, raz v opačnom.
- Po naplnení dáme na chladné miesto oschnúť aspoň na dva dni. Aby nám dym dobre chytal na črevo.
- Dáme vyúdiť, alebo si spravíme doma údiareň, ako ja :) Starý sud hore dnom, dole elektrický gril, na špirálu starý plech na pečenie a do neho piliny. Ideálne čerešňové. :) Údime aspoň 12 hodín.
|