Domáce bravčové klobásy

Autor receptu: megdesign

60 minút
príprava

Postup

  1. Pomelieme bravčový bok a plece na velkých dierkach.
  2. Pridáme pretlačený cesnak, korenie, soľ, rascu, mletú papriku (kto chce pikantné, tak aj chilli) a všetko spolu premiešame. Zaštuplovaný kuchynský drez je na miešanie naj - nikam neuteká :)
  3. Nachystáme si črevá (prepláchneme studenou vodou).
  4. Na elektrický mlynček dáme násadu na plnenie (kto má špric, môže špricom), na násadu natiahneme črevo a plníme.
  5. Každých cca 15-20 cm naplnené črevo tri-štyri krát otočíme. Raz v jednom smere, raz v opačnom.
  6. Po naplnení dáme na chladné miesto oschnúť aspoň na dva dni. Aby nám dym dobre chytal na črevo.
  7. Dáme vyúdiť, alebo si spravíme doma údiareň, ako ja :) Starý sud hore dnom, dole elektrický gril, na špirálu starý plech na pečenie a do neho piliny. Ideálne čerešňové. :) Údime aspoň 12 hodín.