Domáca vianočná kolekcia (fotorecept)

Autor receptu: makinka31

Možno niekomu pripomeniem detstvo. My sme takto kedysi robievali kolekciu na stromček a veľmi to zbližovalo rodinu. A dnes mi pomáha moja dcérka a manžel....a je to krásny predvianočný čas.

60
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Okrem surovín si pripravíme: formičky, nitky , sitko , polievkovú lyžicu , pozlátku. Pripravíme si vodný kúpeľ, teda do hrnca nalejeme vodu, dáme na sporák a na hrniec položíme misu (samozrejme nie umelohmotnú :) ). Do misy vložíme Ceru a roztápame... Zatiaľ na sitku preosejeme BB puding. Občas zamiešame.
  2. Pridáme práškový cukor s kakaom a vanilkovým cukrom, tiež preosejeme.
  3. Túto hmotu miešame nad parou cca 1/2 hodinku, pokiaľ to nemá konzistenciu "čokolády".
  4. Keď sme dosiahli želanú konzistenciu, hrniec odložíme z plameňa a budeme plniť. Teda najskôr si najlepšie na plech porozkladáme formičky, môžeme použiť aj zostatok adventného kalendára, vezmeme detskú knižôčku a omotáme niť, aby sme mali čím kolekciu zavesiť na stromček.
  5. Ak máme deti,ktoré radi "pomáhajú", kľudne ich zapojíme do rozkladania formičiek na plech, tu nemôžu nič pokaziť, snáď len formičky podávať príliš blízko :)
  6. A nalievame čokoládu do formičiek.
  7. Keďže čokoláda pomerne rýchlo tuhne, musíme prácu na chvíľu prerušiť, aby sme vnorili nitku do čokolády buď ako ja prstom alebo si pomôžeme lyžičkou.
  8. Naplnené formičky umiestnime na chladné miesto, najlepšie von, ale pozor, aby nás s konzumáciou niekto nepredbehol:) My sme chladili na balkóne.
  9. Po vychladnutí čokokádu opatrne vyklopíme z formičiek buď klepnutím alebo najprv povolíme formičku a čokoláda nám pôjde ľahšie vybrať.
  10. Z tohto množstva nám vyjde približne 60 kusov kolekcie, záleží samozrejme od veľkosti formičiek.
  11. A už len fáza zabalenia do pozlátky a je hotovo.
  12. Môžeme zavesiť na stromček....šťastné a veselé