Domáca sekaná

Autor receptu: hanee

alebo fasirka v celku, alebo masovy nakyp... ako sa komu paci.

10
porcií
20 minút
príprava
55 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Rohliky (alebo pokojne aj starsi chleba) nakrajame na kocky, dame do misky, zalejeme vlaznym mliekom, nechame nasiaknut.
  2. Vajicka si rozdelime na zltka a bielka. Z bielok vyslahame sneh ( so stipkou soli)
  3. Do misy dame mlete maso, zltka, vyzmychane rohliky, dochutime koreninami premiesame a nakoniec opatrne vmiesame sneh z bielok ( ja viem ze je to komplikacia, ale verte mi, sekana bude krasne nadychana a lahunka, oplati sa s tym troska pohrat). Nechajte tak 15 minut odstat, nech sa vsetko pekne prepoji.
  4. Vytvarujte z masy bochnik a vyvalajte ho v niecom co mu spravi chrumkavu korku. Prinajhorsom v struhanke. V mojom pripade je to zmes roznych nasekanych orieskov a ovsenych vlociek. Premiestnite na plech, alebo do okruhlej nadoby na pecenie ( ak sa bojite ze sa vam, nepodari utvar .o)). Pecieme 40 minut prikryte v predohriatej rure, a potom 15 - 2o minut odokryte aby sme mali peknu chrumkavu korku.
  5. Osobne, mam toto jedlo radsej studene. Upeciem si k nemu tvarovo podobny bochnik chleba a potom uz len ukrajujem platok chleba, natriem niecim dobrym, horcicou, kecupom, niecim co je v chladnicke a prelozim platkom sekanej .o)