Domáca Pali paštéta (fotorecept)

Autor receptu: lencsejani

recept mám od kolegu, dávno som sa na neho chystal, až konečne prišiel deň D :-)

20 minút
príprava
90+90 minút
na 80 °C

Suroviny

Postup

  1. Bôčik pokrájame a pomelieme
  2. pomelieme aj kápiu
  3. pomelieme aj paradajky bez šupky a feferónky, pridáme cibuľu pokrájanú na kocky a pretlačený cesnak, ochutíme soľou a prisypeme mleté horčicové semienka. Celú zmes postavíme na sporák a za občasného premiešania, aby neprihorelo, varíme 1,5 hodiny.
  4. necháme vychladnúť a pridáme vajcia a horčicu, poriadne pomiešame
  5. celé pomixujeme tyčovým alebo stolovým mixérom, ja som to robil v stolovom, dostal som jemnú štruktúru za pár minút.
  6. ponakladáme do vyvarených flašiek a sterilizujeme na 80°C 1,5 hodiny. Ja som robil z polovičnej dávky surovín a naplnil som 7 kusov malých zaváraninových flaštičiek.
  7. po vychladnutí ich treba skladovať na chladnom mieste, aby tuk stuhol, bude sa lepšie natierať na chlieb. Boli sme prekvapení výbornou chuťou, môžem len odporúčať. Konzervy z obchodu sa môžu schovať:-) nie je s tým veľa roboty a oplatí sa robiť túto paštétu aj kvôli tomu, že vieme, čo v nej je a ozaj je výbornej chuti.