Domáca opekačka (fotorecept)

Autor receptu: andy54

Určite sa Vám už stalo, že ste sa chystali opekať a počasie Vám zmenilo plány. Miesto sklamania viete urobiť tento recept, ktorým ma raz prekvapil priateľ. Je to rýchle a chutné. Ako prílohu odporúčam cibuľu a horčicu.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Špekačky narežeme z oboch strán. Robíme asi 0,5 cm zárezy s odstupom 1 cm. Uvaríme si zemiaky v šupke. Ošúpeme a nakrájame na krúžky.
  2. Narezané špekačky z oboch strán natrieme horčicou a dáme piecť na malom množstve oleja na najslabšom ohni. Treba to piecť veľmi pomaly, nech sa to dobre prepečie.
  3. Opečieme zo všetkých štyroch strán. Hotové podávame so zemiakmi. Dobrú chuť.