Domáca masť a oškvarky v rúre

Autor receptu: mishkocaco

Kúpite si slaninu s tým že si vytopíte domácu masť a oškvarky ale keď si predstavíte koľko človek musí pri tom stáť, miešať, dávať na to pozor aby vám to nezhorelo a smrdí celý dom tak ju vrátite späť do regálu? Mám pre vás dobre riešenie. Urobte to bez zbytočnej roboty a smradu, jednoducho v rúre... Poďme na to. Je to vlastne dosť jednoduché ;-)

10 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Nakrájajte si slaninu na kocky. Dajte do hlbšieho pekáča alebo do hrnca na pečenie. Podlejte vodou a dajte do rúry. Za občasného miešania topíme asi 1,5 h na 200 °C.
  2. Po vybratí cez sitko odlejte masť. Oškvarky dajte ešte na sporák. Aby boli krásne pridajte mlieko, osoľte a cca 5 min osmažíme. Hotovo...