Domáca čokoláda

Autor receptu: frigga

U nás máme veľmi radi sladké záležitosti, rad na ne prichádza väčšinou po dobrom obede počas voľných dní. V jeden takýto deň som doma nenašla nič čo by osladilo naše chuťové poháriky, tak som začala experimentovať a vzniklo čosi veľmi jednoduché, variabilné a výborné.

4
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V hrnci si na malom plameni rozohrejeme kokosový olej, nesmie sa ale variť. Keď bude úplne rozpustený, pridáme k nemu kakao. Množstvo kokosového oleja a kakaa by malo byť 1:1, ja som použila pol hrnčeka oleja a pol hrnčeka kakaa.
  2. Olej a kakao miešame kým nezískame hladkú zamatovú konzistenciu, v tom momente hrniec odstavíme a pridáme med podľa chuti. Tento recept je naozaj veľmi variabilný, pretože si do tejto čokolády môžete pridať čokoľvek na čo máte chuť. Ja som v tomto prípade do čokolády pridala sušenú materinu dúšku, mätu a trochu citrónovej šťavy.
  3. Hotovou čokoládou som poliala chladené poháre, ktoré som plnila krémom z jogurtu, tvarohu a malinového džemu, čokoláda ihneď začala tuhnúť vďaka obsahu kokosového oleja, stačilo už len dozdobiť a podávať. Jednoduché, no vynikajúce a prekvapivé!
  4. PS: ide to aj na bielo, bez kakaa s kokosom :)