Dobrôtka z kuracích pŕs so zeleninou

Autor receptu: frezia68

S rôznou obmenou zeleniny robím tento recept dosť často.Je to ľahké jedlo a keď mením prílohy-ryža,pečené zemiaky,zemiaková kaša........obed je rýchlo hotový.Je to v podstate kuracie soté,ale aby sa nám neprejedlo,nazývame ho dobrôtka.

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia narežeme na rezance .Na oleji speníme cibuľku,pridáme mäsko,posolíme a krátko podusíme.Pridáme červenú mletú papriku,worčester,nakrájanú zelenú papriku a rajčinu,alebo lečo.Podusíme ešte chvíľu a kuracie soté je hotové.Kto má rád štiplavé,pridá si čili,alebo feferónku pre výraznejšiu chuť.
  2. Pripravíme si prílohu podľa chuti-ryžu,zemiaky na rôzny spôsob.......a zeleninu,kto čo má rád,alebo čo špajza dá.Tuná sa medze nekladú a fantázia má rozlet.