Dobošova „placka“ (fotorecept)

Autor receptu: flavia

Chcela som urobiť tortu v menšom, ale nakoniec by som to radšej nenazvala tortou. Ale aj keď je to nízke, chuť je super, veľmi sladká maškrta ;)

7
porcií
50 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bielky som vymiešala s 2 PL cukru, žĺtky tiež.
  2. Masy som spojila, pridala múku a roztopené maslo. Cesto som naliala do dvoch tort. foriem a piekla asi 15 min (každý) na 180C.
  3. Plnka: vo vodnom kúpeli som spojila vajíčka s cukrom.
  4. Misku s vajíčkami som vybrala, a do vodného kúpela som dala roztopiť čokoládu s trochou masla.
  5. Potom som dala vajíčka opäť nad paru, pridala som niekoľko lyžíc tej roztopenej čokolády, maslo, cukor a nutelu. Medzi upečené pláty som dala túto plnku a vrchný plát som potrela zvyšnou roztopenou čokoládou.