Dobošova „placka“ (fotorecept)
Autor receptu: flavia
Chcela som urobiť tortu v menšom, ale nakoniec by som to radšej nenazvala tortou. Ale aj
keď je to nízke, chuť je super, veľmi sladká maškrta ;)
7 porcií |
50 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Bielky som vymiešala s 2 PL cukru, žĺtky tiež.
- Masy som spojila, pridala múku a roztopené maslo. Cesto som naliala do dvoch tort. foriem a piekla asi 15 min (každý) na 180C.
- Plnka: vo vodnom kúpeli som spojila vajíčka s cukrom.
- Misku s vajíčkami som vybrala, a do vodného kúpela som dala roztopiť čokoládu s trochou masla.
- Potom som dala vajíčka opäť nad paru, pridala som niekoľko lyžíc tej roztopenej čokolády, maslo, cukor a nutelu.
Medzi upečené pláty som dala túto plnku a vrchný plát som potrela zvyšnou roztopenou čokoládou.