Divoké srdce so smotanou

Autor receptu: janazjarku

Pripraviť srdce a to nie len z diviaka, ale aj bravčoviny či hovädziny nie je žiadne tajomstvo :-) Ja som však medzi už uverejnenými receptami nenašla taký jednoduchý spôsob akým ho pripravujem už roky . Doporučujem vyskúšať s výsledkom budete určite spokojní :-)

4
porcie
20 minút
príprava
65 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dôkladne umyté srdce z diviaka , alebo hovädziny namočíme do vody s octom minimálne na 4 hodiny /ideálne cez noc pred prípravou/ . V prípade, že máme srdce bravčové nie je potrebné namáčať v octovej vode. Srdce vcelku vložíme do tlakového hrnca , zalejeme vodou a ochutíme bobkovým listom, novým korením, borievkou, čiernym mletým korením a soľou. V tlakovom hrnci varíme 45 minút. Po uvarení vyberieme na sitko a necháme vychladnúť.
  2. Z uvareného srdca odstránime "nepoužiteľné" cievy a nakrájame na plátky.
  3. Cibuľu (radšej viac ako menej) nakrájame na plátky a speníme na oleji. Pridáme mletú červenú papriku a pridáme nakrájané uvarené srdcia. Dochutíme čiernym mletým korením, soľou a podlejeme vývarom zo srdca . Srdcia dusíme cca 20 minút potom zprášime hladkou múkou a zahustíme kyslou smotanou. Takto pripravené srdce je mäkké a má lahodnú chuť. Prílohu vyberieme podľa vlastnej chuti :-) Takáto príprava je nenáročná na spracovanie a čas no výsledok je milo prekvapujúci. Dobrú chuť milovníkom sŕdc :-)