Hovädzie mäso
Divoké hovädzie s hrubozrnnou horčicou na čiernom pive (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Výborný a jednoduchý recept, určite som ho nerobil naposledy. Našiel som ho na internete, bola by škoda sa s ním nepodeliť.
Postup
- Ako mäso som použil hovädzí krk, no dá sa použiť aj nožina. Nakrájame ho na kocky ako na guláš. Bylinky môžeme použiť sušené, pri varení ich dáme aj s korením do sitka.
- Mäso osolíme, okoreníme a zmiešame s hrubozrnnou horčicou. Dáme na chvíľu odležať pri izbovej teplote.
- Cibuľu nakrájame na drobno a slaninu na malé kocky. Slaninu opražíme na masti, pridáme cibuľu, a orestueme do zlatista.
- Pridáme mäso a necháme zatiahnuť.
- Podlejeme pivom, pridáme koreniny a bylinky v sitku, prikryjeme a necháme pomaly dusiť.
- Dusíme až sa šťava zredukuje.
- Potom už len podlievame vodou alebo vývarom a dusíme do mäkka. Ja som to dal do pomalého hrnca a podusil 4 hodiny na LOW. Mäso krásne zmäklo a nemusel som sa o nič starať.
- Nakoniec zahustíme zápražkou z masla a múky a prevaríme asi 10 minút.
- Podávame s knedľou, aj keď ja si k tomu dokážem predstaviť akúkoľvek prílohu, vrátane chleba.