Hovädzie mäso

Divoké hovädzie s hrubozrnnou horčicou na čiernom pive (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Výborný a jednoduchý recept, určite som ho nerobil naposledy. Našiel som ho na internete, bola by škoda sa s ním nepodeliť.

Suroviny

Postup

  1. Ako mäso som použil hovädzí krk, no dá sa použiť aj nožina. Nakrájame ho na kocky ako na guláš. Bylinky môžeme použiť sušené, pri varení ich dáme aj s korením do sitka.
  2. Mäso osolíme, okoreníme a zmiešame s hrubozrnnou horčicou. Dáme na chvíľu odležať pri izbovej teplote.
  3. Cibuľu nakrájame na drobno a slaninu na malé kocky. Slaninu opražíme na masti, pridáme cibuľu, a orestueme do zlatista.
  4. Pridáme mäso a necháme zatiahnuť.
  5. Podlejeme pivom, pridáme koreniny a bylinky v sitku, prikryjeme a necháme pomaly dusiť.
  6. Dusíme až sa šťava zredukuje.
  7. Potom už len podlievame vodou alebo vývarom a dusíme do mäkka. Ja som to dal do pomalého hrnca a podusil 4 hodiny na LOW. Mäso krásne zmäklo a nemusel som sa o nič starať.
  8. Nakoniec zahustíme zápražkou z masla a múky a prevaríme asi 10 minút.
  9. Podávame s knedľou, aj keď ja si k tomu dokážem predstaviť akúkoľvek prílohu, vrátane chleba.