Divina na môj spôsob

Autor receptu: mracik9

Divina sa v našom jedálnom lístku nachádza pravidelne,tak sa chcem s vami podeliť o jej prípravu,kto nemá divinu, môže použiť aj bravčové.

5
porcií
120 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si zoberieme maslo,roztopíme,pridáme doňho kardamon,cesnak,vitana korenie a soľ.
  2. Mäsko očistíme,odblaníme, narežme a naklepeme.Potom ho do toho masla naložíme a v uzatvorenej nádobe necháme do druhého dňa marinovať.Na dno pekáča dáme pokrájanú cibuľu,na ňu položíme marinované mäsko,zalejeme to zvyšnou marinádou a dáme do trúby piecť.Prikryté pečieme pri 180st C asi 3/4 hodiny,záleží od mäska aké je staré.
  3. Kým sa mäsko pečie,očistíme si jabĺčka,ktoré nakrájame na kolieska,tak aby mali v prostriedku dierku.Keď už je mäsko skoro mäkké, poukladáme naň jabĺčka.Do prostriedku dáme lyžičku slivkového lekváru a necháme ešte chvíľu piecť, nakoniec na vrch jemne postrúhame syr.
  4. Ako prílohu som urobila klasické varené zemiačky a šalátik.Šalát: cibuľu a uhorku postrúhame,osolíme,hlávkový šalátik a paradajku pokrájame na malé kúsky,zmiešame dokopy zalejeme bielym jogurtom a dochutíme korením na zaziky,podávam v liste zo šalátu.
  5. A tu je zloženie korenia v balíčku ktoré som použila. jedlá sůl kamenná (max. 55%), cibule sušená mletá, česnek sušený mletý, chilli jalapeno drcené (6%), pepř zelený drcený, šípek sušený mletý (3,5%), chilli drcené (6%), pepř černý drcený, chilli chipotle mleté (1,6%), pepř červený celý, zázvor drcený.