Diviak na fazuli
Autor receptu: patroveckypitrs
Tento recept mám od otca ten bol na divinu odborník akurát mne sa nechce z fazuľu tak
dlho variť tak používam s konzervy tak isto je chutná.
8 porcií |
20 minút príprava |
150 minút na 100°C °C |
Postup
- Nakrájanú cibuľu restujeme pridáme na kocky nakrájané mäso aj slaninu, chvíľu podusíme nech sa mäso zatiahne.Ďalej pridáme nakrájanú klobásu na kolieska a nakrájanú zeleninu na malé kocky, papriky nakrájané na drobno aj posekaný cesnak polovicu z množstvá, zase chvíľu podusíme a zalejeme vodou zarovno mäsa. Potom pridáme ocot aj koreniny bez soli a vegety ( ktoré dáme až pred koncom varenia, keď je mäso mäkké ), ďalej dusíme.
- Asi po hodine dusenia pridáme med i nakrájaný pór na kolieska aj zvyšok cesnaku a ďalej dusíme. Ak je mäso uvarené pridáme soľ, vegetu a fazuľu aj s polovicou nálevu a varíme ešte asi 10 minút, napokon odstavíme zo sporáka. Podávame z ryžou, zemiakmi, alebo cestovinou. Ja si k tomu robím ryžu s mexickou zeleninou viď obrázok. Dobrú chuť