Diviak na fazuli

Autor receptu: patroveckypitrs

Tento recept mám od otca ten bol na divinu odborník akurát mne sa nechce z fazuľu tak dlho variť tak používam s konzervy tak isto je chutná.

8
porcií
20 minút
príprava
150 minút
na 100°C °C

Suroviny

Postup

  1. Nakrájanú cibuľu restujeme pridáme na kocky nakrájané mäso aj slaninu, chvíľu podusíme nech sa mäso zatiahne.Ďalej pridáme nakrájanú klobásu na kolieska a nakrájanú zeleninu na malé kocky, papriky nakrájané na drobno aj posekaný cesnak polovicu z množstvá, zase chvíľu podusíme a zalejeme vodou zarovno mäsa. Potom pridáme ocot aj koreniny bez soli a vegety ( ktoré dáme až pred koncom varenia, keď je mäso mäkké ), ďalej dusíme.
  2. Asi po hodine dusenia pridáme med i nakrájaný pór na kolieska aj zvyšok cesnaku a ďalej dusíme. Ak je mäso uvarené pridáme soľ, vegetu a fazuľu aj s polovicou nálevu a varíme ešte asi 10 minút, napokon odstavíme zo sporáka. Podávame z ryžou, zemiakmi, alebo cestovinou. Ja si k tomu robím ryžu s mexickou zeleninou viď obrázok. Dobrú chuť