Diabolská krkovička na zemiakovo-cuketovej perinke - eintopf (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Už sme mali po tých hubách chuť na niečo ostré, tak som improvizovala, množstvá sú len orientačné.
6 porcií |
30 minút príprava |
85 minút na 180 °C |
Postup
- Surové zemiaky som umyla, pokrájala a dala do pekáča, pridala som cuketu, soľ, rascu a výpek z mäsa, pridala 2 PL oleja
- Pomiešala som a perinka je hotová
- Z 2 PL oleja, nasekaných chilli, rasce, podrveného korenia a horčice som si urobila patlanicu :-), foto je pred pridaním horčice.
- Moje chilli.
- Plátky krkovičky som rozrezala na polovice, aby sa mi lepšie ukladali, osolila z oboch strán, uložila na zemiaky a robila som patlama, patlama :-)
- Zaliala som smotanou a uložila tymián, ten som už zabudla odfotiť.
- Piekla som v teplovzdušnej rúre na 180° zakryté 70 min., teda kým je mäso aj zemiaky mäké, potom ešte 15 min. odokryté na 200°.
- Môžeme papkať.