Diabolská krkovička na zemiakovo-cuketovej perinke - eintopf (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Už sme mali po tých hubách chuť na niečo ostré, tak som improvizovala, množstvá sú len orientačné.

6
porcií
30 minút
príprava
85 minút
na 180 °C

Postup

  1. Surové zemiaky som umyla, pokrájala a dala do pekáča, pridala som cuketu, soľ, rascu a výpek z mäsa, pridala 2 PL oleja
  2. Pomiešala som a perinka je hotová
  3. Z 2 PL oleja, nasekaných chilli, rasce, podrveného korenia a horčice som si urobila patlanicu :-), foto je pred pridaním horčice.
  4. Moje chilli.
  5. Plátky krkovičky som rozrezala na polovice, aby sa mi lepšie ukladali, osolila z oboch strán, uložila na zemiaky a robila som patlama, patlama :-)
  6. Zaliala som smotanou a uložila tymián, ten som už zabudla odfotiť.
  7. Piekla som v teplovzdušnej rúre na 180° zakryté 70 min., teda kým je mäso aj zemiaky mäké, potom ešte 15 min. odokryté na 200°.
  8. Môžeme papkať.