Dezert Slovenská vlajka (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Keďže talianskú vlajku už máme rozhodla som sa urobiť aj slovenskú :)))

15
porcií
15 minút
príprava

Postup

  1. Opláchneme tortovú formu studenou vodou, aby sa torata lepšie vyklopila. Uvaríme si kokosový puding a to nasledovne: 3 PL kryštálového cukru dáme do hrnca a prilejeme 3 dcl mlieka, necháme zovrieť a prilejeme kokosový puding rozmiešáný v 1 dcl mlieka a chvílu povaríme.
  2. Hotový horúci kokosový puding vlejeme do tortovej formy, dáme do chladničky trochu stuhnúť.
  3. Potom si uvaríme vanilkový puding, ktorý sme zafarbili na modro potravinárským farbivom: 3 PL kryštálového cukru dáme do hrnca a prilejeme 3 dcl mlieka zafarbeného na modro, necháme zovrieť a prilejeme vanilkový puding rozmiešáný v 1 dcl mlieka a chvílu povaríme.
  4. Hotový horúci vanilkový puding vlejeme na kokosový puding. A dáme do chladničky trochu stuhnúť.
  5. Nakoniec si uvaríme malinový puding nasledovne: 3 PL kryštálového cukru dáme do hrnca a prilejeme 3 dcl mlieka, necháme zovrieť a prilejeme malinový puding rozmiešáný v 1 dcl mlieka a chvílu povaríme. Ja som trochu zafarbila ešte na červeno, aby mala tú svoju farbu.
  6. Hotový horúci malinový puding vlejeme na vanilkový puding. A dáme do chladničky na 2 hodiny stuhnúť.
  7. Tortu vyklopíme.
  8. Podávame :)