Dezert Slovenská vlajka (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Keďže talianskú vlajku už máme rozhodla som sa urobiť aj slovenskú :)))
15 porcií |
15 minút príprava |
Postup
- Opláchneme tortovú formu studenou vodou, aby sa torata lepšie vyklopila. Uvaríme si kokosový puding a to nasledovne: 3 PL kryštálového cukru dáme do hrnca a prilejeme 3 dcl mlieka, necháme zovrieť a prilejeme kokosový puding rozmiešáný v 1 dcl mlieka a chvílu povaríme.
- Hotový horúci kokosový puding vlejeme do tortovej formy, dáme do chladničky trochu stuhnúť.
- Potom si uvaríme vanilkový puding, ktorý sme zafarbili na modro potravinárským farbivom: 3 PL kryštálového cukru dáme do hrnca a prilejeme 3 dcl mlieka zafarbeného na modro, necháme zovrieť a prilejeme vanilkový puding rozmiešáný v 1 dcl mlieka a chvílu povaríme.
- Hotový horúci vanilkový puding vlejeme na kokosový puding. A dáme do chladničky trochu stuhnúť.
- Nakoniec si uvaríme malinový puding nasledovne: 3 PL kryštálového cukru dáme do hrnca a prilejeme 3 dcl mlieka, necháme zovrieť a prilejeme malinový puding rozmiešáný v 1 dcl mlieka a chvílu povaríme. Ja som trochu zafarbila ešte na červeno, aby mala tú svoju farbu.
- Hotový horúci malinový puding vlejeme na vanilkový puding. A dáme do chladničky na 2 hodiny stuhnúť.
- Tortu vyklopíme.
- Podávame :)