Dezert Merengue de Amor

Autor receptu: redakcia

45 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Postup

  1. Žĺtky zmiešame s cukrom a pridáme kakao. V druhej nádobe z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu opatrne primiešame žĺtky s cukrom a pridáme múku. Ingrediencie miešame varechou. Pripravíme si dva plechy a položíme na ne papier na pečenie. Na každý plech dáme cesto hrubé 1 cm. Pečieme 15 minút pri teplote 170 °C. Necháme vychladnúť.
  2. Smotanu si vyšľaháme do tuha, pridáme mascarpone, kryštálový a vanilkový cukor, a vymiešame na hustý krém. Prvé cesto natrieme krémom, prikryjeme druhým cestom, vykrojíme koláčiky, vrchné cesto ozdobíme kakaom a navrch položíme nakrájané jahody.
  3. Náš tip: Merengue po španielsky okrem iného znamená snehovú pusinku. Ľudová múdrosť už dávno tvrdí, že láska ide cez žalúdok a ako ju dať krajšie najavo než pusinkou z lásky? Vyskúšajte.