Dezert Mandales (fotorecept)

Autor receptu: strigus

Toto je najmilovanejší dezert môjho veľmi dobrého priateľa, ktorý by ho jedol aj každý deň. Je ozaj skvelý a čím je starší (odstatejší), tým je chutnejší. Vrelo odporúčam vyskúšať

20
porcií
10 minút
príprava
20+45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z 8 bielkov vyšľaháme tuhý sneh, až je tuhý, postupne primiešavame práškový cukor. Nakoniec zľahka vmiešame orechy. Polotekuté cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 180 °C cca 20 min. Skontrolujeme ako piškótu - špajdlíkom.
  2. Všetky suroviny na plnku dáme do pripraveného vodného kúpeľa a približne 45 min. miešame nad parou, kým nám nevznikne hustý krém. Je potrebné miešať neustále.
  3. Až je krém hustý (pri miešaní nám ostáva "cestička"), necháme ho mierne vychladnúť a vmiešame 220 g masla. Vždy ho dávam do ešte teplého krému - skôr sa rozpustí a na kvalite krému neuberie, krém sa krásne spojí. Chladíme ho, kým nebude mierne hustý - aby nestekal z cesta.
  4. Upečené cesto rozrežeme na 3 rovnaké pásy, každý pás netrieme krémom, aj tretí vrchný, natrieme aj boky a odložíme na pár hodín do chladničky stuhnúť. Nakoniec zalejeme čokoládovou polevou.