« Naspäť na tento recept

Dezert Il castagnaccio verzia na vytlačenie

tento typický talianksy dezert z gaštanovej múky budete buď milovať alebo nenávidieť, myslím, že nič medzi tým neexistuje :) prvýkrat ho do mojej pozornosti dostal Emanuele Ridi - známy ako "Talian v kuchyni" - televízny kuchár s podľa mňa jednoznačne najrozkošnejším cudzím prízvukom, už len kvôli nemu som neodolala ho vyskúšať :) PS: gaštanovú múku kúpite v biopotravinách, aj keď je pomerne asi 40 krát drahšia.

Autor receptu: heysugar

Postup receptu

Vo vode si namočíme hrozienka. Preosejeme múku (tento krok odporúčam, mne sa najprv zdal zbytočný, no nakoniec mi v sitku ostala pavučina z gaštanov) a pridáme do nej studenú vodu, tak aby sa nám vznikla zmes ani nie tuhá, ale ani nie príliš tekutá, moja bola akurát asi po 1 a 3/4 hrnčeku.

scedíme hrozienka a primiešame do múky. Pridáme olej, časť píniových orieškov, fenikel, pomarančovú kôru, štipku soli a cukor. Zamiešame a vlejeme do vymastenej formy, vrch ešte ozdobíme zvyškom píniových orieškov. Pečieme asi 30 min. pri teplote 180°C. Koláč je hotový, keď má krakovaný povrch.
Dezert Il castagnaccio - obrázok 2

Na záver posypeme práškovým cukrom.
Dezert Il castagnaccio - obrázok 3

Suroviny




10
porcií
20
minút
príprava
30
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist