Dezert Clafoutis
Autor receptu: forneta
tak toto je ten dezert, pri ktorom som nervačila... aléé... nehnevajte sa ale zjedla som ho iba ja a jeden kúsok zjedla babka a jej chutil a aj mne a nieje dobré ho robiť keď ste sám/ sama doma, lebo potom je možné že vám zostane niečo na druhý deň a potom to môžete aj vyhodiť lebo to nieje dobré, mal by sa zjesť hneď ešte teplý... a to na okraji je ten alobal... =)) a niečo k receptu: je to tradičný francúzsky dezert... a nebojte sa že to je až príliš riedke, má to také byť
Postup
- Rúru predhrejeme na 200 °C. Tortovú formu vymastíme olejom.
- Zvyšné suroviny (okrem višní) spolu zmiešame, nemusíme mixérom, stačí vareškou.
- Po vyhriatí rúry formu pre istotu eše raz pretrieme pierkom aby sa olehj dostal všade a vložíme ju do trúby asi na 3 min. Potom do formy vylejeme cesto, posypeme višňami a hneď dáme späť do trúby asi na 30 min. (čiže pokial nebude cesto na okrajoch zlatisté, veď to spoznáte).
- ALE: ono vám to začne pri pečení sa tak... nafukovať ale ako to nazvať... -ako keby robíte obyčajný korpus a keď tam máte múku a kypriacim pr. tak sa to zdvihne - ale po vytiahnutí z trúby to sadne, nebojte sa, že ste niečo skazili lebo ono to také má byť.
A EŠTE 2. VEC: ak máte len takú formu že boky sa dajú oddeliť od formy, tak ju vystlejte alobalom a ten potom vymastite olejom (a pre istotu si pod formu dajte ešte plech). Ale ak máte formu, z ktorej treba vyklápať, tak nemusíte dávať alobal.