Delikatesné orechové štangličky od krstnej - aj pre celiatikov
Autor receptu: martamm
Tento recept je už veľmi starý, robievala ho moja krstná mama, vynikajúca kuchárka. Ja ho robím len na sviatky a možno práve preto sú nám tieto štangličky také vzácne.
Ako vyplýva z názvu, môžu ich konzumovať aj celiatici.
Práve som pozerala, že v tejto minúte je zverejnený u Margaretky28 tento istý recept pod názvom "štangličky", tak neviem, či mi ho admin schváli. Napriek tomu tu recept nechávam, keď len pre moju potrebu....
1 plech porcia |
20 minút príprava |
20 minút na 150 °C |
Postup
- z 2 bielkov, mletých orechov a práškového cukru zamiesime cesto. Necháme hodinu odležať v chladničke.
- Odležané cesto rozdelíme na dve časti, na cukrom posypanej doske rozvaľkáme na 3-4 mm. Z jedného bielka a 100 gramov práškového cukru vyšľaháme polevu, ktorou potrieme pláty.
- Radielkom narežieme na pásiky, opatrne preložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie a pri teplote 150 stupňov pečieme 20 minút, pokiaľ povrch nezružovie.
Vychladnuté uložíme do plechovej krabice, vydržia naozaj dlho, ovšem ak ich hneď nespapkáte :)
Dobrú chuť....